Belépés
A töltött káposzta legendája
... fel. Többnyire füstölt tarjával, vagy füstölt bordával, vagy lángolt kolbásszal, vagy füstölt szalonna tarajokkal. Ideális esetben mind a néggyel. Ez után bőkezűleg megszórjuk a tetejét csomborral és szárított kaporral. A rétegezés folyamatát addig folytatjuk, míg a töltelékek el nem fogynak, vagy míg a lábasunk kétharmadáig el nem érünk. Erősen javallott nem teljesen feltölteni a...
2017-12-22 15:23:58
Klasszikus paradicsomos káposzta
... kínáljuk.



Megjegyzés
...
2016-10-10 21:29:15
Bloggerharc töltött káposztával
... ízlésnek legkedvesebb káposztán kívül ugyanis több tucat elkészítési mód létezik még világszerte, de erről majd a kolléga mesél nektek. Itthon ilyenkor a szabolcsi, kolozsvári, és a csomborral-borsikafűvel készült erdélyi a legáltalánosabb.

A szabolcsi töltött káposzta receptjét itt találod

Én egyszer már megmutattam, hogy a kolozsvárit hogyan csinálom, úgyho...
2014-12-26 10:45:57
Töltött káposzta
... melegítjük, annál jobb lesz.


A képen látható recept: Töltött káposzta csomborral

Nem csak Magyarországon kedvelt étel. Romániában sarmale vagy kicsinyítve sărmăluţe néven fut. Az arab nemzeti gasztronómiának is fontos része, természetesen ürühúsból. A svédek K...
2014-12-21 22:43:23
Töltött káposzta cserépfazékban
... hagymával, és a rizzsel.

Karcsi

Egy fazék aljába beleterítem az apró káposzta felét, és friss kapor felét, amit szintén apróra vágtam. a fazék aljába, megszórom csomborral, középre behelyezem a megmosott, kiáztatott füstölt csülköt. Rárétegezem a megtöltött káposztákat, majd lefedem az egészet a maradék apró káposztával és kaporral. A tetejére teszem a k...
2014-11-14 12:23:45
Töltött káposzta cserépfazékban
... rizzsel.

Karcsi
Bertis

Egy fazék aljába beleterítem az apró káposzta felét, és friss kapor felét, amit szintén apróra vágtam. a fazék aljába, megszórom csomborral, középre behelyezem a megmosott, kiáztatott füstölt csülköt. Rárétegezem a megtöltött káposztákat, majd lefedem az egészet a maradék apró káposztával és kaporral. A tetejére teszem a k...
2014-08-14 09:35:24
x
... étel. Ha a káposzta nagyon savanyú, akkor átmossuk. Ha nincs elegendő leve, akkor kevés vizet öntünk az étel alá. Erdélyben kemencében és cserépedényben készítették.Itt kevés morzsolt csomborral (borsika fűvel) is megszórták a főzés közben. Volt olyan hely is, ahol szárított hirip (tinóru) gombát is raktak bele, amit előzetesen beáztattak. Ekkor az áztató levet is felhasználták, h...
2014-02-08 19:58:19
Bojtárlegény kedvence
... citromos-ételízesítős vízben leforrázom, lehártyázom. A májat átöblítem, elkaparom, hozzáadom a velőhöz. Beleadom a tojást, a zúzott fokhagymagerezdeket. Sóval, borssal, majoránnával és csomborral ízesítem, alaposan összedolgozom. Ha túl híg lenne, igény szerint zsemlemorzsával szilárdítom.

Előveszem a befűszerezett karajszeleteimet, megforgatom őket lisztben, majd egy ...
2014-01-10 22:12:40
Káposztás-babos gulyás recept
... kiszedjük.
Hozzáadjuk a kockára vágott füstölt szalonnát.Ha megpirul hozzátesszük az apróra vágott vöröshagymát.
Beletesszük a füstölt combhúst, ízesítjük a sóval, őrölt borssal, csomborral, kaporral, őrölt köménnyel és a Piros arany krémmel. Megszórjuk a Delikát ételízesítővel és az őrölt piros paprikával.
Felöntjük annyi vízzel ami ellepi és közepes lángon főzz...
2012-10-20 10:00:39
Uborka eltevés
... rakjuk, tetejére egy kávéskanálnyi mustármagot, késhegynyi szalicilt szórunk. Az ecetes levet felforraljuk fekete borssal, egy kevés szegfűszeggel, néhány vékony szelet tormával, 1-2 szál csomborral és vasfűvel. Mikor kihűlt, ráöntjük az uborkára, és az üveget légmentesen lekötjük.

Mustármagos uborka télire
Elkészítése: Az érett uborkát meghámozzuk, kettévágjuk, be...
2012-07-10 13:39:31
1 2 3 4 5 
Címkék: töltött káposzta, tetejét csomborral, rétegezés folyamatát, lábasunk kétharmadáig, kolléga mesél, szabolcsi töltött, kolozsvárit hogyan, képen látható, arab nemzeti, fazék aljába, apró káposzta, megtöltött káposztákat, maradék apró, tetejére teszem, káposzta nagyon, főzés közben, áztató levet, májat átöblítem, befűszerezett karajszeleteimet, kockára vágott, apróra vágott, füstölt combhúst, őrölt piros, kávéskanálnyi mustármagot, ecetes levet, kevés szegfűszeggel, üveget légmentesen, érett uborkát, karajszeleteimet, legáltalánosabb, zsemlemorzsával, gasztronómiának, cserépfazékban, cserépedényben, ételízesítővel, magyarországon, összedolgozom, kávéskanálnyi, természetesen, befűszerezett, felhasználták, szegfűszeggel, kétharmadáig, vöröshagymát, majoránnával, paradicsomos, ételízesítős, bojtárlegény, legkedvesebb, hozzátesszük, borsikafűvel, felforraljuk, lehártyázom, mindmegette, káposztával, szilárdítom, légmentesen, bloggerharc, rárétegezem, kolozsvárit, elkészítése, káposztákat, megmutattam, mustármagot, beleterítem,
© 2013 TVN.HU Kft.