|
|
|
... fel. Többnyire füstölt tarjával, vagy füstölt bordával, vagy lángolt kolbásszal, vagy füstölt szalonna tarajokkal. Ideális esetben mind a néggyel. Ez után bőkezűleg megszórjuk a tetejét csomborral és szárított kaporral. A rétegezés folyamatát addig folytatjuk, míg a töltelékek el nem fogynak, vagy míg a lábasunk kétharmadáig el nem érünk. Erősen javallott nem teljesen feltölteni a... |
2017-12-22 15:23:58 |
|
|
|
|
|
|
... kínáljuk.
Megjegyzés
... |
|
2016-10-10 21:29:15 |
|
|
|
|
|
|
... ízlésnek legkedvesebb káposztán kívül ugyanis több tucat elkészítési mód létezik még világszerte, de erről majd a kolléga mesél nektek. Itthon ilyenkor a szabolcsi, kolozsvári, és a csomborral-borsikafűvel készült erdélyi a legáltalánosabb.
A szabolcsi töltött káposzta receptjét itt találod
Én egyszer már megmutattam, hogy a kolozsvárit hogyan csinálom, úgyho... |
2014-12-26 10:45:57 |
|
|
|
|
|
|
... melegítjük, annál jobb lesz.
A képen látható recept: Töltött káposzta csomborral
Nem csak Magyarországon kedvelt étel. Romániában sarmale vagy kicsinyítve sărmăluţe néven fut. Az arab nemzeti gasztronómiának is fontos része, természetesen ürühúsból. A svédek K... |
|
2014-12-21 22:43:23 |
|
|
|
|
|
|
... hagymával, és a rizzsel.
Karcsi
Egy fazék aljába beleterítem az apró káposzta felét, és friss kapor felét, amit szintén apróra vágtam. a fazék aljába, megszórom csomborral, középre behelyezem a megmosott, kiáztatott füstölt csülköt. Rárétegezem a megtöltött káposztákat, majd lefedem az egészet a maradék apró káposztával és kaporral. A tetejére teszem a k... |
|
2014-11-14 12:23:45 |
|
|
|
|
|
|
... rizzsel.
Karcsi
Bertis
Egy fazék aljába beleterítem az apró káposzta felét, és friss kapor felét, amit szintén apróra vágtam. a fazék aljába, megszórom csomborral, középre behelyezem a megmosott, kiáztatott füstölt csülköt. Rárétegezem a megtöltött káposztákat, majd lefedem az egészet a maradék apró káposztával és kaporral. A tetejére teszem a k... |
2014-08-14 09:35:24 |
|
|
|
|
|
|
... étel. Ha a káposzta nagyon savanyú, akkor átmossuk. Ha nincs elegendő leve, akkor kevés vizet öntünk az étel alá. Erdélyben kemencében és cserépedényben készítették.Itt kevés morzsolt csomborral (borsika fűvel) is megszórták a főzés közben. Volt olyan hely is, ahol szárított hirip (tinóru) gombát is raktak bele, amit előzetesen beáztattak. Ekkor az áztató levet is felhasználták, h... |
2014-02-08 19:58:19 |
|
|
|
|
|
|
... citromos-ételízesítős vízben leforrázom, lehártyázom. A májat átöblítem, elkaparom, hozzáadom a velőhöz. Beleadom a tojást, a zúzott fokhagymagerezdeket. Sóval, borssal, majoránnával és csomborral ízesítem, alaposan összedolgozom. Ha túl híg lenne, igény szerint zsemlemorzsával szilárdítom.
Előveszem a befűszerezett karajszeleteimet, megforgatom őket lisztben, majd egy ... |
2014-01-10 22:12:40 |
|
|
|
|
|
|
... kiszedjük.
Hozzáadjuk a kockára vágott füstölt szalonnát.Ha megpirul hozzátesszük az apróra vágott vöröshagymát.
Beletesszük a füstölt combhúst, ízesítjük a sóval, őrölt borssal, csomborral, kaporral, őrölt köménnyel és a Piros arany krémmel. Megszórjuk a Delikát ételízesítővel és az őrölt piros paprikával.
Felöntjük annyi vízzel ami ellepi és közepes lángon főzz... |
2012-10-20 10:00:39 |
|
|
|
|
|
|
... rakjuk, tetejére egy kávéskanálnyi mustármagot, késhegynyi szalicilt szórunk. Az ecetes levet felforraljuk fekete borssal, egy kevés szegfűszeggel, néhány vékony szelet tormával, 1-2 szál csomborral és vasfűvel. Mikor kihűlt, ráöntjük az uborkára, és az üveget légmentesen lekötjük.
Mustármagos uborka télire
Elkészítése: Az érett uborkát meghámozzuk, kettévágjuk, be... |
2012-07-10 13:39:31 |
|
|
|
|